Snelle, accurate en doeltreffende hulp bij vertalingen en internationale communicatie.

Vertaalbureau f.a.x. Translations vertaalt en tolkt al 36 jaar zoals jij het bedoelt!

Kiwa
 • Snelle levertijden
 • Vast aanspreekpunt
 • Alle talen, ook beëdigd

Maak kennis met vertaalbureau f.a.x. Translations b.v. 

Over f.a.x.


Jouw boodschap

Jij hebt een boodschap die je wilt delen. En dat wil je doen op een manier die 100% duidelijk is voor de mensen voor wie die boodschap is bedoeld. 


Of het nu gaat om een vertaling van een juridisch document, website of handleiding, de juiste communicatie op het juiste moment schept helderheid en draagt bij aan je doelen.


Je kunt bij ons terecht voor vrijwel alle talen en vakgebieden! 


Je kunt bij ons kiezen uit meerdere vertaalmethodes, van AI-only tot een Topkwaliteit vertaling conform de ISO 17100 norm. Een intern stuk behoeft een andere aanpak dan een brochure, contract of website. 

Lees hier meer over onze vertaalmethodes en vraag een vrijblijvende offerte aan, zo weet je meteen waar je aan toe bent!

Bij f.a.x. staan we voor jouw belang.  Van woorden naar daden.

De geschiedenis van f.a.x.

Als je oud genoeg bent ken je het nog wel. Dat apparaat waarmee je van de ene kant van de wereld een document naar de andere kant van de wereld kon verzenden. Snel en accuraat.

In 1988 inspireerde de fax de Deen Sven Steffensen zo dat hij besloot zijn vertaalbedrijf f.a.x. Translations te noemen. Daarnaast verwerkte hij in de naam de betekenis die hij eraan koppelde: Fast, Accurate en eXperienced.

36 jaar later en met een bak aan ervaring is er aan het motto van f.a.x. Translations niets veranderd. We zijn ambitieuzer dan ooit en zorgen voor de beste oplossing voor jouw communicatievraagstuk.

Wij doen dit voor jou met ons ervaren team snel met gebruik van de modernste technieken, vakmensen met goed gereedschap! Zodat jij snel je vertaling hebt en geen kostbare tijd en geld verliest.

Wil je snel de juiste oplossing voor jouw project?

Vrijblijvende offerte


Voor wie werken wij?

Wellicht binnenkort voor jou? Daarnaast bestaat onze internationale klantenkring hoofdzakelijk uit bedrijven, van eenmanszaak tot multinationals in allerlei sectoren. Verder werken wij veel voor advocaten, overheidsinstellingen, provincies en gemeenten. Zoals we deze klanten bedienen ondersteunen we ook jou graag in je internationale communicatie en het verwezenlijken van je doelen. 

Zie hier voor wie wij o.a. werken!

Maak kennis met vertaalbureau f.a.x. Translations b.v. 

Wat vertalen wij?

 • handleidingen
 • websites
 • contracten
 • financiële documenten
 • jaarverslagen
 • verpakkingsteksten
 • brochures
 • folders
 • dagvaardingen
 • aktes
 • diploma's
 • rapporten
 • en nog veel meer...

In vrijwel alle talen!

Verder verzorgen we beëdigde vertalingen, apostilles en legalisaties. 

Heb je nog een vraag? Misschien vind je een antwoord bij de Veelgestelde Vragen. Of bel ons direct op  050 303 9730

Lukt het ons niet jou persoonlijk te helpen? Wij helpen je en verwijzen we je door naar een erkend specialist.

We stellen ons graag aan je voor!

Het team


Evelyn Ratajczak

Evelyn is sinds 2011 werkzaam bij f.a.x. als vertaler, corrector en projectcoördinator voor de Duitse taal. Evelyn is beëdigd voor het Duits.

Alexander van Klinken

Alexander is één van de drie vennoten en sinds 1996 werkzaam bij f.a.x. Bezit een echte talenknobbel. Hij is projectcoördinator en vertaler Duits op de afdeling Overige talen. Alexander is beëdigd voor de Duitse taal.

Mia Uusitalo

Mia vertaalt uit het Nederlands en het Engels in het Fins. Verder houdt zij zich bezig met het coördineren en het controleren van Finse teksten.  Dat doet ze al sinds 2005 bij f.a.x.
Mia is beëdigd voor de Finse taal.

Hans oorebeek

Hans is één van de drie vennoten en sinds 1996 werkzaam bij f.a.x. Hij is het aanspreekpunt voor offertes en technische vraagstukken en komt graag bij je op de koffie.

Christian Suelmann

Christian is sinds 1999 werkzaam bij f.a.x. en vertaalt uit het Deens, Noors, Zweeds, Duits en Engels in het Nederlands.

Mariska Jansen-Aikema

Mariska is één van de drie vennoten en sinds 1996 werkzaam bij f.a.x. Is projectcoördinator en vertaalt vanuit het Deens, Noors, Zweeds en Engels in het Nederlands. Ze is beëdigd voor het Zweeds, Deens en Noors.

Frank Jansen

Frank werkt al sinds 2000 bij f.a.x. en vertaalt uit het Engels en Duits in het Nederlands. Frank is beëdigd voor de Engelse taal.

Dieneke Roelfsema

Dieneke is al sinds 1999 bij f.a.x. werkzaam en is projectcoördinator/corrector Scandinavische en Overige talen. Daarnaast is Dieneke het aanspreekpunt voor tolkopdrachten.

Gretha Hiemstra

Gretha is sinds  2019 verantwoordelijk voor de administratie bij f.a.x.